Toimisto
Kalevankatu 26 a 16
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2912583-5
Puhelin
Myynti: Martin 045 314 0019
Web / Support: Daniil 044 974 5734
Sähköposti
Yleiset/Tarjous: Connect@dsgnrs.fi
Tuki: Support@dsgnrs.fi
Laskut: Laskut@dsgnrs.fi
Rekry: Rekry@dsgnrs.fi
Back

Mikä on NFT?

Heippa 🙂

Pitkästä aikaa!

Päätettiin aloittaa uusi innostava kryptovaluuttaan ja NFT:sen liittyvää kategoriaa joka mielestämme on tulevaisuuden kulta!

image 3
OpenSEa maailman TOP markkinapaikka NFT:lle

Mikä on NFT?

NFT (englannin kielen sanoista non-fungible token) on kryptovaluuttatekniikka, jossa yksilöidään virtuaalisia kohteita ja kirjataan niiden omistussuhteita lohkoketjun avulla. Teknologia on kehitetty vuonna 2017, mutta nousi tunnetuksi keväällä 2021, kun NFT-tekniikalla tehtyjen virtuaalisten kohteiden kauppahinnat nousivat nopeasti.

NFT synnyttää eräänlaista digitaalista niukkuutta. NFT:n lohkoketjukirjauksien avulla on esimerkiksi mahdollista todentaa, että Twitterin perustajan Jack Dorseyn 2,9 miljoonalla dollarilla myymä ensimmäinen twiitti on todellakin autenttisesti Dorseyn myymä. Pohjimmiltaan NFT onkin vain kohteen omistussuhteen kirjaus lohkoketjussa.

Non-Fungible (suom. ei vaihdettavissa?) on asia, jota ei voida korvata toisella samanlaisella – se on siis uniikki. Esimerkiksi Bitcoin, tai perinteisemmin euron kolikko, on vaihdettavissa toiseen samanlaiseen, joten silloin kyseessä ei ole NFT.

Suosion myötä myös huijaukset ovat ilmestyneet. Lähde

Mitä NFT voi olla?

NFT- tiedostotyyppejä ovat:

Digitaaliset tiedostot, kuten valokuvat, videot ja ääni. Myös 3D teknologiaa hyödynnetään NFt:nä.

NFT on ainutlaatuinen eikä sitä voi korvata toisella asialla. NFT:tä voisikin verrata harvinaiseen keräilykorttiin.

Tässä on maailan suosituimmat NFT:n OpenSea markkinaalustalla:

image
Parhaimmillaan Bored Ape YAcht Clubin apinat myydään 50 000€ – jopa 500 000€
image 1
Cryptopunks joka on ensimäinen NFT kokoelma vuonna 2017. Niitä annettiin silloin ilmaiseksi ja hinnat nykyään lähtee n 1 bitcoinin verran eli 50 000usd.

Mitä NFT:t oikein ovat?

NFT on kryptovaluuttatekniikka. Se on ollut olemassa jo vuosia, mutta nousi otsikoihin ja suuren kansan tietoisuuteen vasta vuonna 2021.

NFT on digitaalinen, keräiltävä “valuutta”, kuten taideteos, video tai kuva. Jos sinulla esimerkiksi on netissä jokin suosikkimeemi, voisit omistaa sen NFT:n.

NFT voi olla uniikki teos, jota on vain yksi kappale, tai osa sarjaa, kuten lapsuudesta tutut keräilykortit. Lähde

“Mä olen sataprosenttisen varma, että nyt ollaan kuplassa. Mutta sen puhkeamisen jälkeen kaikki teokset eivät menetä arvoaan”, sanoo kryptotaiteilija Vesa Kivinen. lähde

Lohkoketjuteknologian(blockchain) avulla luodaan keinotekoista niukkuutta digitaaliseen maailmaan, jossa kaiken voi kopioida loputtomiin. Lohkoketjussa on niin pikselitaidetta kuin viittaus poltettuun Banksyn taideteokseen.

Kaiken ytimessä on lohkoketju, johon luodaan yksilöityjä ja muuttumattomia tokeneita taideteoksista. Nämä NFT:t (non-fungible token) ovat digitaalisia todisteita omistajuudesta. Taiteilija lyö tokenin, eli kryptopuheessa minttaa sen, samalla tavalla kuin rahapajat lyövät rahaa.

NFT:t mahdollistavat keräilykappaleiden tekemisen helposti kopioitavista digitaalisista teoksista, esimerkiksi gif-animaatioista. Kyse on keinotekoisen niukkuuden luomisesta digitaaliseen maailmaan, jossa kaiken voi kopioida loputtomiin. Menettelyssä itse teosta ei ladata lohkoketjuun, vaan ketjuun päätyy uniikki viittaus teokseen.

Tokenin mukana eivät siirry tekijänoikeudet, tuotemerkit tai muut vastaavat oikeudet, ellei näin erikseen sovita. Se on enemmänkin verrattavissa esimerkiksi rajoitettuun vinyylipainokseen. NFT:den kohdalla painos on usein rajattu yhteen kappaleeseen. lähde

Jos sinua kiinnostaa NFT:n ostaminen niin se on mahdollista nykyään ja tulemme vuoden aikana avaamaan lisää miten, mistä ja miten voit luoda oman malliston ja myydä omaa taidetta lohkoketju alustoilla.

OpenSea on tämän hetken top markkinapaikka ja voit tutustua siihen tästä.

Miksi DSGNRS & NFT:t?

Tulevaisuudessa DSGNRS haluaa myös avustaa yrityksiä tuomaan omia palveluita lohkoketjuu(NFT), tuoda lisäarvoa tuotteistamiseen ja mahdollistaa autentisuuden taiteilijijoilla, rakentaa NFT verkkokauppoja asiakkaille, avustaa minttaamiseen(MINT) ym…

Voit seurata meitä täältä:

image 4
Mikä on NFT? 1

OpenSea collection

martingembege
martingembege

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *