Toimisto
Kalevankatu 26 a 16
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2912583-5
Puhelin
Myynti: Martin 045 314 0019
Web / Support: Daniil 044 974 5734
Sähköposti
Yleiset/Tarjous: Connect@dsgnrs.fi
Tuki: Support@dsgnrs.fi
Laskut: Laskut@dsgnrs.fi
Rekry: Rekry@dsgnrs.fi
Back
Miksi yrityksen kannattaa blogata?

Miksi yrityksen kannattaa blogata?

Bloggaaminen ei ole mikään uusi juttu, mutta se on merkittävä ja tehokas osa sisältömarkkinointia. Moni ymmärtääkin nykypäivänä yritysblogin merkityksen myynnille. Yli 80 prosenttia yrityksistä pitää bloggaamisen tavoitteena liidien luomista ja myyntiä, mutta monikaan ei ajattele sitä vielä brändäämisen välineenä.

Usea yrityspäättäjä on kysynyt meiltä viime aikoina, miksi heidän pitäisi aloittaa bloggaaminen. Kuka niitä lukee ja mitä hyötyä niistä on? Mikä on se blogin juttu? Eli tiedetään, että blogi toimii, mutta epäselvää lienee miten blogi toimii. Olen perustellut asiaa suurin piirtein seuraavasti:

 

Blogi auttaa ohjamaan liikennettä sivustolle

Eli käsi ylös, jos haluat sivuillesi enemmän kävijöitä! Minä haluan. Ehkä juuri siksi kirjoitan tätäkin postausta klo 23.30 lauantai-iltana puolison katsellessa elokuvaa ja lasten nukkuessa.

Toki saat kävijöitä sivuille esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Asiakkaat voivat kirjoittaa nimesi selainriville, mutta se yleisö sinulla jo on, sillä he tietävät nimesi. He tietävät kuka olet, etkä saa yhtään enempää liikenettä kuin sen, jonka olet jo tavoittanut.
 • Voit maksaa liikenteestä ostamalla sähköpostilistan ja pommittaa sitä toivoen, että joku avaa postisi ja klikkaa itsensä sivuillesi.
 • Voit myös maksaa liikenteestä tuhansia euroja ostamalla maksettua mainontaa.

Joten miten lisäät liikenettä kotisivuillesi? Lyhyesti: bloggamaalla, sosiaalisen median avulla ja hakukoneilla.

 

 

Näin se toimii:

Mieti, kuinka monta sivua sivustollasi on. Todennäköisesti ei kovinkaan monia. Kuinka usein päivität sivuja? Todennäköisesti et kovinkaan usein. Kuinka usein monikaan meistä ehtii päivittää sivujaan? Ei kovinkaan usein. Ei ainakaan niin usein kuin hakukoneet vaativat löytyäksemme hakukoneista.

Bloggaaminen auttaa ratkaisemaan molemmat ongelmat. Joka kerta kirjoittaessasi blogitekstin sivuillesi tarkoittaa se, että sinulla on tilaisuus näkyä hakukoneille ja ohjata liikennettä verkkosivuille hakujen kautta.
Hakukoneet, kuten Google, vaativat, että sivusto on aktiivinen ja ne tarkistavat, että uutta sisältöä tulee aktiivisesti. Google listaa hakutuloksia useilla eri kriteereillä. Kun mietit tekstiisi etukäteen hakusanat, joilla asiakkaat etsivät tietoa, voit parantaa hakukoneoptimointiasi. Varmista myös, että blogissa on linkkejä ulkopuolisille sivuille ja omien sivujesi sisällä.

Bloggaaminen auttaa huomion saamisessa myös sosiaalisessa mediassa. Joka kerta kun kirjoitat blogikirjoituksen, luot sisältöä, jota ihmiset voivat jakaa somessa – Twitterissä, LinkedInissä, Facebookissa – ja se auttaa sinua tavoittamaan uutta yleisöä, joka ei välttämättä vielä tunne yritystäsi.

 

Blogi siis auttaa ajamaan uutta liikennettä sivustollesi ja toimii läheisessä yhteistyössä hakukoneiden ja sosiaalisen median kanssa.

 

Blogi auttaa konvertoimaan liikennettä liideiksi

 

Kun olet saanut liikennettä kotisivuillesi blogisi kautta, on sinulla mahdollisuus konvertoida kävijävirta liideiksi.

 

Aivan kuten jokainen blogipostauksesi on uusi indeksoitu sivu, jokainen viesti on uusi mahdollisuus luoda kontakteja. Se, miten homma toimii, on todella yksinkertaista: lisää vain liidejä tuottava call-to-action jokaiseen postaukseesi.

 

Usein call-to-actionit antavat asiakkaille jotakin, kuten ilmaisen e-kirjan, oppaita, ilmaisia webinaareja jne. Jotain sellaista, jota vastaan he ovat valmiita antamaan yhteystietonsa.

 

Miten call-to-action toimii?

 1. Vierailija tulee kotisivuille
 2. Vierailija näkee call-to-action (ilmaisen) tarjouksen
 3. Vierailija napsauttaa call-to-action -nappia ja pääsee sivuille, jossa pyydetään täyttämään yhteystiedot – ja vastaanottaa tarjouksen.

Ihan simppeliä vai mitä?

 

Blogi luo vaikutusvaltaa ja luo kuvan asiantuntijuudesta

 

Parhaat yritysblogit vastaavat yleisimpiin kysymyksiin asiakkailleen. Jos luot jatkuvasti sisältöä, joka on hyödyllistä kohdeyleisöllesi, auttaa se vahvistamaan asiantuntijamielikuvaa heidän silmissään. Tämä on erityisen kätevä työkalu myynti- ja palvelualan ammattilaisille.

 

Jos mahdollisuudet löytää vastauksia yleisiin kysymyksiin blogikirjoituksien kautta löytyvät blogistasi, päätyvät asiakkaat todennäköisemmin blogiisi katsomaan mitä sinulla on sanottavaa. Olethan auttanut heitä ennenkin. Jo ennen kuin he olivat kiinnostuneita ostamaan sinulta yhtään mitään.

 

Blogi on oiva brändäyksen väline niin asiantuntijoille kuin yrityksell

 

ekin. Voit kertoa yrityksestäsi, osaamisestasi ja tietotaidoistasi laajemmin kuin missään muussa kanavassa.

 

Bloggaamisen tulokset näkyvät pitkällä aikavälillä

 

Se miten bloggaaminen vaikuttaa tapahtuu pitkälti hakukoneiden kautta.

 

Oletetaan, että kirjoitan blogipostausta vielä tunnin ajan ja kirjoitan ja julkaisen tekstin huomenna. Oletetaan, että blogipostaus saa 50 näyttöä, joista viisi on liidejä. Seuraavana päivänä saan vielä 25 näyttöä ja kaksi liidiä ja lisäksi muutama henkilö löytää postauksen sosiaalisesta mediasta. Jotkut tilaajat saavat postauksen sähköpostiinsa tai RSS:n kautta. Sen jälkeen usein käy niin, että tilanne tasaantuu: lopputuloksena 75 näyttöä ja seitsemän liidiä. Siinä tulos illan uurastuksesta. Sekään ei ole huono, mutta varsinaiset tulokset eivät ole siinä.

 

Postaus alkaa tämän jälkeen hakemaan sijoitusta hakukoneissa. Tämä tarkoittaa, että päivien, viikkojen, kuukausien ja vuosienkin jälkeen voin edelleen saada liikennettä sivuille kyseisen postauksen kautta.

 

Joten vaikka blogin julkaiseminen joskus tuntuu päivän piristysruiskeelta liikennemäärissä, on vaikutus oikeasti pitkäkestoinen. Panos tänään saattaa kääntyä tuhansiksi vierailijoiksi ja sadoiksi liideiksi tulevaisuudessa.

 

Noin 70% kuukausittaisesta liikenteestä tulee blogeista, joita ei ole julkaistu kuluvan kuukauden aikana. Sama koskee liidejä – noin 90 % liideistä tulee postauksista, jotka on julkaistu aiemmin kuin edellisen kuukauden aikana – jopa vuosia aiemmin. Noin yksi kymmenestä postauksesta on tämän tyyppisiä.

Vaikka et itse ehkä näekään välittömiä tuloksia bloggaamiselle, näet ne ajan mittaan.

Bloggaus ei ole kallista, mutta aikaa se vie. Sisällöt tulee suunnitella, tiedot kaivaa esiin ja blogi pitää vielä kirjoittaakin. Sen jälkeen blogi tulee jakaa eri kanavissa. Me autamme sinua missä vaiheessa tahansa tai hoidamme koko paketin puolestasi.

 

Lähteet: Hubspot ja Content Marketing Institute

Lähde

Miksi rakentaa blogia DSGNRS kanssa?

DSGNRS:lla ollaan rakennettu mm nämä blogit:

 

 

 

Mitä blogisi sisältää:

 •  Laadukas WordPress ulkoasu
 •  Mobiiliystävällinen
 •  Tyylikäs blogi
 •  Yhteydenottomahdollisuus
 •  Koulutus blogin käyttöön
 •  Osittain hakukoneoptimoitu
 •  Varmuuskopiointi + Tietoturva + SSL
 •  Google Analytics integrointi
 • +Paljon muuta

 

Ps. Meiltä saat myös tyytyväisyystakuun

 

** Emme tuota sisältöä kotisivuille ellei erikseen sovita. **

6 HYVÄÄ SYYTÄ PERUSTAA BLOGI

 1. Bloggaaminen on hauskaa. Hauska on aina hyvä. Bloggaamalla tutustuu uusiin (hauskoihin) ihmisiin ja asioihin. Voi oppia jotain uuttaa ja ihan vähintäänkin inspiroituu omasta tekemisestään.
 2. Blogissa voi tuoda esiin osaamista ja asiantuntijuutta. Blogissa voi tuoda osaamista, tietotaitoa ja tekemisen paloa esille ihan eri tavalla esille kuin vain yrityksen nettisivuilla tai sosiaalisessa mediassa.
 3. Blogi tekee nettisivuista houkuttelevan. Jatkuva uusi sisältö tuo sivulle uusia kävijöitä ja vanhoilla kävijöillä on syy palata. Houkutteleva blogi kääntyy helposti myös asiakasvirraksi.
 4. Blogi on sitä kuuluisaa sisältömarkkinointia ja inboundia. Sisältö on kuningatar! Bloggaamalla voi myydä lisää tekemättä varsinaista myyntityötä. Bloggaaminen on (melkein) ilmaistakin.
 5. Bloggaamalla tuottaa sisältöä sosiaaliseen mediaan. Omia postauksia voi jakaa somessa aina uudelleen ja uudelleen ja tavoittaa joka kerta täysin uusia potentiaalisia asiakkaita. Bloggaamalla voi herättää keskustelua.
 6. Blogin yhteydessä on helppoa kerätä sähköpostilistaa. Sähköposti on verraton myynnin väline, mutta myös harrastajabloggaajalle, joka haluaa sitoutuneen ja innostuneen lukijakunnan, on meililistasta vaikka mitä hyötyä.

Lähde

Jos et vieläkään ole varma

Ota meihin yhteyttä niin autamme sinua

Yhteydenotto
Tukipyynnöt voit jättää täältä suoraan meille: https://www.dsgnrs.fi/asiakastukipyynnot/

2 reviews for Blogi

 1. Miia Nikunen

  5 out of 5

  Voin lämpimästi suositella. Kaikki toimii kun tyypit hoitaa ammattimaisella otteella ja hyvällä visuaalisella silmällä ja lisäksi ovat auttaneet vielä sivujen käytössä ja hakusanaoptimoinissa?❤️

  • martingembege

   Kiitos Miia :)! Ollut ilo tehdä työtä kanssasi!

 2. Sonja Kantomaa

  5 out of 5

  Erittäin ammattitaitoista työtä!
  Martin teki minulle omat nettisivut ja blogi osuuden! Nettisivut oli nopeampaa valmiit kun olisin edes voinut kuvitella sekä ulkoasu juuri sellainen mitä olinkin ajatellut. Homma oli mulle todella vaivatonta ja kysymyksiini vastattiin nopeasti ja kattavasti. Erittäin lämmin suositus mikäli nettisivujen perustaminen, ulkoasun päivitys tai lisäosien liittäminen nettisivuille käynyt mielessä! 10/10 PALVELU JA AMMATTITAITO. ♥️ Ei ole mitään huonoa sanottavaa. http://Www.Sonjakaarina.fi mikäli haluat käydä kurkimassa työn tulosta!

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like